Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Les entitats socials i el Síndic demanen a l’administració que les “empoderi” per fer front a la crisi post-covid

ACN Barcelona.-Les principals entitats socials i el Síndic de Greuges demanen a l’administració que les “empoderi” per seguir fent front a la crisi social derivada de la covid-19. En una […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-Les principals entitats socials i el Síndic de Greuges demanen a l’administració que les “empoderi” per seguir fent front a la crisi social derivada de la covid-19. En una roda de premsa conjunta, representants d’entitats i Rafael Ribó han presentat una declaració en què proposen un seguit de mesures urgents i immediates, com ara garantir la cobertura dels fons alimentaris, replantejar el mapa de prestacions o revisar la gestió de residències. Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, ha assegurat que l’objectiu és “empoderar” les entitats perquè no depenguin “d’un finançament precari”. “La resposta a la crisi (social) de la covid ha de ser com a mínim la mateixa que per a la crisi sanitària”, ha afegit.

Ribó ha assenyalat que calen mesures “immediates” per fer front a les situacions “més difícils i punyents” que viuen els col·lectius més vulnerables. “Volem fer un crit d’alerta a tots els diputats i governants a Catalunya, a la Generalitat i a les adminstracions locals”, ha apuntat. En la roda de premsa feta des del Parlament, el Síndic ha destacat que és “evident” que les entitats que formen part de la Taula d’Emergència Social, com Càritas o Creu Roja, són les “protagonistes” en l’atenció als més vulnerables. Amb tot, ha recordat que especialment des de la crisi són els que han estat i continuaran estan al peu del canó”, també si hi ha un rebrot més endavant. “Les entitats socials som i fem un servei públic”, ha defensat Alsina, que ha xifrat en més de 640.000 les persones ateses durant la pandèmia.”La resposta de les administracions ha de ser clara: rescatar les persones”, ha conclòs la presidenta de la Taula del Tercer Sector.