Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Les entitats locals poden començar a demanar ajudes per la caiguda d’ingressos al transport públic a partir de dilluns

ACN Madrid.-Les entitats locals podran remetre a partir del pròxim dilluns la informació financera necessària al govern espanyol per gestionar les ajudes derivades del descens de passatgers i la caiguda […]

Agències 31/03/2021

ACN Madrid.-Les entitats locals podran remetre a partir del pròxim dilluns la informació financera necessària al govern espanyol per gestionar les ajudes derivades del descens de passatgers i la caiguda d’ingressos al transport públic com a conseqüència de la pandèmia. El pròxim 5 d’abril, s’obrirà l’aplicació telemàtica de l’Oficina Virtual de Coordinació Financera amb les Entitats Locals, accessible des de la pàgina web del Ministeri d’Hisenda. L’aplicació està disponible durant 15 dies naturals, fins el 19 d’abril. La informació que hauran de subministrar les entitats locals haurà de ser relativa al 2019, que és l’exercici immediatament anterior a la pandèmia i que servirà de base per determinar al concessió directa de les subvencions.

En el cas dels serveis de transport públic prestats per serveis, com és el cas de l’ATM a l’àrea metropolitana de Barcelona, i també de Madrid o València, els ajuntaments que l’integren tenen l’opció d’enviar la informació pel seu compte.El govern espanyol, a través de la Secretaria d’Estat d’hisenda, ja va aprovar el passat 9 de març una resolució amb les instruccions per al subministrament de la informació per part de les entitats locals per compensar les caigudes en el transport urbà i interurbà, sempre i quan siguin de titularitat d’aquestes administracions.