Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Les entitats demanen al Govern que elabori un nou decret d’habitatge

ACN Barcelona.-Les entitats en defensa de l’habitatge han aplaudit que el Govern hagi retirat el decret que tenia previst convalidar aquesta setmana al Parlament en no tenir garantits els suports […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Barcelona.-Les entitats en defensa de l’habitatge han aplaudit que el Govern hagi retirat el decret que tenia previst convalidar aquesta setmana al Parlament en no tenir garantits els suports suficients i ha demanat que n’elabori un de nou “que inclogui les propostes i solucions” per a la ciutadania. En un comunicat, les entitats expliquen que “seguim liderant el rànquing de la vergonya de desnonaments, amb 55 al dia a Catalunya, i que hi ha una llista d’espera de més de 1.500 persones. “I més de 125.000 demandants per un habitatge protegit, mentre el parc públic no arriba al 2% del total”, insisteixen.

Les entitats han criticat que mesures com l’índex de preus “no anava més enllà d’un simple exercici de transparència que no tan sols limitaria els preus de lloguer”, o “una menor garantia de reallotjament en cas de desnonament”. Segons assenyalen, en les reunions que van mantenir la setmana passada amb els grups parlamentaris hi havia un “sentiment comú i majoritari” que s’havia d’elaborar un nou decret que inclogués les entitats socials i “propostes” a nivell local, autonòmic i estatal.Fa unes setmanes, la PAH i altres entitats va denunciar que el text creuava “línies vermelles no acceptables” i que la norma estava fets “des del secretisme” i que “deixava sense veu les entitats que han engegat mesures que el Decret diluïa o modificava a la baixa”, en referència al 30% d’habitatge protegit o la Llei 24/2015.Dimarts passat, el Govern va retirar el decret llei de l’habitatge que s’havia de debatre i votar al ple del Parlament d’ahir perquè no té la seguretat de poder-lo aprovar. La portaveu, Meritxell Budó, va explicar que el conseller de Territori, Damià Calvet, ha decidit treure aquest punt de l’ordre del dia del plenari, i que confiava en reconduir el diàleg amb els grups de l’oposició després del període electoral que acaba al maig. La Mesa i la Junta de la setmana passada havien acordat que el ple votaria per validar o derogar el Decret llei 5/2019, de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge.