Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Les empreses reprenen les obres de construcció del nou Museu Morera de Lleida

ACN Lleida.-L’UTE adjudicatària de les obres de construcció de la nova seu del Museu Morera de Lleida, integrada per les empreses Romero Polo, Arnó i Sorigué, ha reprès els treballs […]

Avatar
Agències 26/02/2020

ACN Lleida.-L’UTE adjudicatària de les obres de construcció de la nova seu del Museu Morera de Lleida, integrada per les empreses Romero Polo, Arnó i Sorigué, ha reprès els treballs a l’antiga Audiència, on aquest dimecres s’han pogut veure alguns operaris, màquines i tanques per impedir el pas a les obres. L’Ajuntament de Lleida va anunciar aquest dimarts el compromís d’aprovar en els pròxims dies la modificació del projecte inicial i de destinar 400.000 euros addicionals per integrar-hi les antigues adoberies. Cal recordar que l’UTE va decidir aturar l’estiu passat les obres després de notificar a la Paeria que no podia complir amb el projecte i executar-lo amb els 4,4 milions d’euros amb què s’havia pressupostat inicialment.

L’alcalde Miquel Pueyo va destacar aquest dimarts el treball dels serveis tècnics municipals i de negociació amb les empreses per acostar posicions i es va mostrar confiat que les obres es reprenguessin aviat. El projecte, que la Junta de govern local de la Paeria preveu aprovar abans de quinze dies, incorpora les restes de les antigues adoberies medievals i reforça l’estructura de l’edifici i es finança amb els prop de 400.000 euros que ja preveia el projecte per afrontar aquestes incidències, segons va assenyalar el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius.Un cop s’aprovi el projecte modificat les empreses disposaran d’un termini de tres dies per fer les seves al·legacions, que la Paeria haurà de resoldre. Caldrà també trametre el projecte al Departament de Cultura, perquè el validi des del punt de vista de la protecció del patrimoni, segons va explicar Pueyo. Les obres compten amb finançament de la Generalitat, l’Estat, la Diputació de Lleida, de la Paeria, a més de prop de 2 milions d’euros procedents dels fons Feder. La possible pèrdua de la subvenció europea era un dels aspectes que més preocupava a la Paeria, així com a la Plataforma en defensa del Museu Morera ja que les bases de la concessió d’aquests ajuts estableixen l’obligació que l’obra estigui enllestida a finals del 2020, o a tenir-ne executada, al menys, el 70% el 30 de novembre per tal de poder sol·licitar una pròrroga.