Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Les empreses d’oci nocturn a Reus no hauran de pagar el servei de recollida de brossa durant el 2022

ACN Reus – Les empreses d’oci nocturn de Reus estaran exemptes de pagar el servei de recollida d’escombraries durant l’exercici del 2022. Se’n podran beneficiar fins a 28 locals i […]

Agències 18/02/2022

ACN Reus – Les empreses d’oci nocturn de Reus estaran exemptes de pagar el servei de recollida d’escombraries durant l’exercici del 2022. Se’n podran beneficiar fins a 28 locals i es calcula que tindrà un impacte econòmic d’uns 30.000 euros. La mesura, aprovada al ple de l’Ajuntament de Reus, se suma a la moratòria de mig any en el pagament del preu públic de residus comercials i industrials per a les activitats incloses a l’ordenança. Durant la sessió d’aquest divendres s’han aprovat altres modificacions de les ordenances fiscals, com ara l’adaptació de la plusvàlua al nou sistema de càlcul del govern espanyol, l’agilització en el retorn de fiances per a l’execució d’obres o la creació d’una ordenança que regula el preu del transport públic urbà.

Pel que fa a l’ordenança relacionada amb el nou càlcul de les plusvàlues, en el cas reusenc s’han introduït novetats pròpies amb l’objectiu de beneficiar als contribuents. Així, quan s’aporti la informació requerida per liquidar aquest impost, l’Ajuntament optarà d’ofici pel sistema de càlcul que sigui més econòmic per a l’interessat.

Primer pas per a la futura Oficina Municipal de Rehabilitació

En la sessió ordinària d’aquest divendres, el ple de Reus també ha donat llum verda a l’aprovació de la proposta de conveni de col·laboració entre el consistori reusenc i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per crear l’Oficina Municipal de Rehabilitació. Es tracta d’un òrgan des d’on es gestionaran els ajuts aprovats per la Generalitat en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència, a més de l’Instrument de Recuperació Next Generation de la Unió Europea. El nou organisme, gestionat pels serveis territorials d’Arquitectura i Urbanisme de Reus i l’Oficina de l’Habitatge, treballarà com una finestreta única per facilitar tots els tràmits relacionats amb els programes d’ajuts per a la rehabilitació i la millora de l’eficiència energètica en habitatges.