Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Les empreses de gran consum s’ofereixen a col·laborar amb el pla de vacunació contra la covid-19

ACN Madrid.-Les associacions empresarials ACES, AECOC, ANGED, ASEDAS i FIAB, que integren a la indústria i la distribució de les empreses d’alimentació i de productes bàsics d’higiene i de la […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Madrid.-Les associacions empresarials ACES, AECOC, ANGED, ASEDAS i FIAB, que integren a la indústria i la distribució de les empreses d’alimentació i de productes bàsics d’higiene i de la llar, han traslladat al Ministeri de Sanitat i a les Conselleries de Salut la voluntat de col·laborar en el pla de vacunació contra la covid-19. En una carta firmada pels dirigents de les patronals, el sector posa a disposició els seus” mitjans humans i tècnics” perquè el procés es pugui dur a terme al de la forma més eficaç i àgil possible. Al text, les associacions ressalten la necessitat de respondre de forma ràpida un cop es garanteixi el subministrament de vacunes i s’ofereixen a assumir, voluntàriament, l’administració de la vacuna als seus treballadors.

En aquest sentit, les empreses ressalten la seva experiència prèvia en plans de vacunació massiva que es fan anualment a les seves plantilles tant a través dels seus serveis de prevenció o infermeria com de les seves mútues de salut. Les associacions del gran consum consideren que la importància de guanyar temps en el procés de vacunació exigeix enfortir els processos de col·laboració publicoprivada. Per això, ofereixen els seus recursos “amb l’objectiu d’alliberar de pressió assistencial als serveis públics de salut”.A més, destaquen que els empleats d’empreses de la cadena alimentària i de béns de primera necessitat són un sector essencial, que no es pot aturar ni en els moments més durs de la pandèmia. “En la majoria de posicions no es pot teletreballar pel que seria convenient no demorar en el temps el procés de vacunació dels seus professionals”, indiquen en la missiva.Firmen la carta l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED); l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), l’Associació de Cadenes Españoles de Supermercats (ACES), l’Associació d’Empreses de Supermercats (ASEDAS) i la Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begues (FIAB).