Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Les eleccions municipals del 28 de maig atorguen 18 consells comarcals a Junts per Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les eleccions municipals del 28 de maig han atorgat 18 consells comarcals a Compromís Municipal, la marca amb què Junts per Catalunya es presentava a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya. El mapa mostra el control de Junts a les comarques gironines, a la zona de Ponent i a part de les Terres de l’Ebre, a la part nord de les comarques central i a una part del Pirineu i l’Aran. Per darrere, ERC ha aconseguit 15 consells comarcals, a la zona de la Catalunya Central, Ponent i Pirineu i a una part del Camp de Tarragona. El PSC ocupa la tercera plaça amb 7 consells comarcals, majoritàriament a l’àmbit metropolità.

Així, els consells comarcals que presidirà Junts – Compromís Municipal, per ordre alfabètic, seran els de l’Alt Camp, l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, l’Alt Urgell, l’Anoia, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Berguedà, la Cerdanya, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, la Segarra, el Segrià, la Selva i la Terra Alta.

Publicitat

De la seva banda, ERC, a través de la marca municipal Acord Municipal, governarà els consells comarcals de l’Alta Ribagorça, del Bages, del Baix Camp, del Moianès, del Montsià, de la Noguera, d’Osona, del Pallars Jussà, del Pallars Sobirà, del Pla d’Urgell, del Priorat, de la Ribera d’Ebre, del Ripollès, del Solsonès i de l’Urgell.

Pel que fa al PSC, la marca Candidatura de Progrés ha aconseguit 7 consells comarcals, el del Baix Llobregat, el del Baix Penedès, el del Garraf, el del Maresme, el del Tarragonès, el del Vallès Occidental i el del Vallès Oriental.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió