Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Les dones tenen un 48% menys de possibilitats d’assolir espais de direcció als 20 anys de graduar-se i tenir fills

ACN Barcelona.-Les dones tenen un 48% menys de possibilitats d’assolir espais de direcció als 20 anys de graduar-se, que coincideix sovint amb la maternitat. Així ho indica un estudi de […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Barcelona.-Les dones tenen un 48% menys de possibilitats d’assolir espais de direcció als 20 anys de graduar-se, que coincideix sovint amb la maternitat. Així ho indica un estudi de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQUA), que ha seguit la carrera de 3.000 titulats durant vint anys. Passats aquests anys, els homes ocupen més del doble de càrrecs de responsabilitat que les dones. L’estudi reafirma així que la maternitat té un impacte negatiu en la carrera professional de les dones. Aquestes s’acullen el triple que els homes a la jornada parcial, un 16,3% per un 5% dels homes. A més, un 76% de dones ho fa per motius domèstics i familiars, mentre que el homes s’hi acullen perquè no volen treballar més hores.

La recerca constata que hi ha un repartiment no equitatiu de les tasques de cura dels infants i també de la llar. Per aquest motiu, la maternitat té un impacte negatiu en primer terme per a les dones però, a més, esdevé un llast de cara al futur de la seva carrera professional. D’altra banda, el factor titulació i l’impacte de la maternitat fa que les dones guanyin un 82% del salari total que perceben els homes als vint anys d’haver-se graduat. Això farà també que els ingressos quan es jubilin siguin menors. Aquest estudi d’AQU Catalunya ha implicat entrevistes amb els 3.000 enquestats d’una mateixa promoció en tres moments al llarg dels darrers vint anys. La primera va ser quan portaven tres anys titulats, la segona quan en portaven deu i la darrera quan en portaven vint, l’any 2020. Al llarg d’aquestes dues dècades, es pot observar la diferent evolució a nivell laboral entre els dos sexes, que esdevé més marcada en la darrera enquesta, que coincideix en el moment en què els titulats ja han decidit majoritàriament tenir fills. La recerca apunta que la formació superior es demostra com un mecanisme d’igualtat que redueix la bretxa de gènere en la inserció laboral. Això ho demostra el fet que, abans que es tinguin fills, pràcticament no hi ha diferències laborals entre homes i dones i que l’únic fet determinant en relació amb la seva inserció laboral sigui la titulació elegida. En canvi, als 20 anys d’haver obtingut la titulació universitària es demostra que el factor sexe influeix en la qualitat de la inserció laboral de les dones.