Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les dones directives cobren de mitjana gairebé 10.000 euros menys a l’any que els homes, segons un estudi d’ICSA i EADA

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les dones directives cobren de mitjana gairebé 10.000 euros menys a l’any que els homes en el mateix càrrec, segons un estudi del grup ICSA i EADA Business School. En concret, l’informe detalla que la retribució d’un directiu és de 91.825 euros bruts a l’any, mentre que la seva homòloga femenina en rep 81.913. L’estudi conclou que la presència femenina en la direcció d’empreses “continua estancada” i encara no ha assolit els nivells previs a la pandèmia, després del retrocés patit entre el 2020 i el 2021. Durant el 2022 les dones van ocupar un 16,6% dels llocs de direcció, dues dècimes menys que l’any anterior. D’aquesta manera, la presència de dones en càrrecs directius encadena dos anys consecutius de retrocés.

L’estudi ‘Bretxa salarial i presència de la dona en llocs directius 2023’ indica que les dones representen al voltant del 9% de les directores generals al conjunt de l’Estat. La xifra contrasta amb els departaments de recursos humans, encapçalats per dones en un 32,9% dels casos –es tracta dels departaments amb menys diferència entre gèneres, tot i que estan lluny de la paritat-. Les quotes més baixes de presència femenina es troben en els departaments on és necessari desplaçar-se o en aquells que requereixen estudis més tècnics. “La presència femenina continua sent insuficient en les empreses”, ha sentenciat la consultora de l’ICSA, Indry Canchila.

Publicitat

L’informe també apunta a diferències en funció de la mida de l’empresa. Mentre que en les petites empreses les dones ocupen un 55,6% dels llocs de direcció, en les empreses mitjanes el percentatge baixa fins al 25% i en les grans companyies fins al 19,4%. En relació amb la diferència de salaris, les empreses mitjanes són les que constaten major bretxa entre homes i dones, del 13,4%. En les grans la bretxa és del 12,3% i en les petites del 8,62%.

Pel que fa a la formació, el document indica que les dones directives estan lleugerament més qualificades que els homes. En concret, un 42,8% de dones tenen un màster o postgrau, mentre que en el cas dels homes el percentatge cau fins al 42,4%; i un 47,8% tenen titulació universitària, davant del 44,9% d’homes.

L’informe s’ha elaborat a partir d’una mostra que recull dades de més de 80.000 treballadors de tot l’Estat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió