Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Les dones conformen una tercera part de les contractacions i ascensos a les companyies TIC

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les dones conformen una tercera part de les contractacions i ascensos a les companyies TIC, segons les dades del 2021 recollides a la primera edició del ‘Baròmetre de la DonaTIC a Catalunya’. El treball està impulsat pel Cercle Tecnològic amb el suport de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat. L’informe recull dades de 177 empreses de 500 enquestades. Polítiques Digitals indica que el nombre “demostra la manca de seguiment i d’informació desagregada sobre la presència femenina a les TIC”. Segons l’estudi, els perfils femenins es concentren sobretot en posicions relacionades amb la gestió de projectes, amb un 32%, i cauen fins al 25% i el 19% en les vinculades al desenvolupament de software i d’infraestructures.

La mitjana de treballadores en posicions tècniques se situa en el 25%. Segons les dades publicades per l’Institut Català de les Dones, el 7,4% dels títols universitaris obtinguts per dones el 2021 van ser en enginyeria o arquitectura, davant el 28% dels assolits per homes.

Publicitat

D’altra banda, el 34% dels participants en l’estudi comparteix un pla d’accions amb la plantilla per potenciar la presència femenina en els llocs de lideratge. El 29% ha fet una auditoria per identificar bretxes salarials. D’aquestes, un 11% ha detectat disparitat de sou entre homes i dones que executen les mateixes tasques.

El baròmetre també posa de manifest que quan les dones ocupen càrrecs de direcció posen en marxa més polítiques de serveis de suport a menors (47%). A les companyies amb líders masculins el percentatge és del 30%. El 35% de les organitzacions participants afirma comptar amb suports i ajudes a la conciliació.

El 18% de les companyies ofereix formacions per combatre els estereotips de gènere, mentre que el 26% té programes de mentoria interna i altres xarxes per donar suport a la dona.

L’estudi ha estat presentat aquest dijous al matí en un acte encapçalat per la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, i el president del Cercle Tecnològic, Joan Ramon Barrera. També hi ha intervingut la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió