Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Les defenses intenten demostrar que els vídeos de les càmeres del CNP gravats l’1-O estan prèviament seleccionats

ACN Madrid.-Les defenses han intentat demostrar que els vídeos que estan a la causa i que va gravar el Cos Nacional de Policia (CNP) el dia 1-O estan prèviament seleccionats. […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Madrid.-Les defenses han intentat demostrar que els vídeos que estan a la causa i que va gravar el Cos Nacional de Policia (CNP) el dia 1-O estan prèviament seleccionats. Ho han fet durant l’interrogatori a un comissari i un inspector del cos que es van encarregar de fer una acta ressenyant els vídeos. Tots dos van treballar després que la policia científica bolqués les imatges que havien gravat les càmeres GoPro. Per exemple, el lletrat Benet Salellas ha preguntat per què no n’hi ha cap de centres de Tarragona i Lleida, el lletrat Jordi Pina ha demanat per què alguns duren només pocs segons i també si podia acreditar que en la selecció de la policia científica no s’havien obviat imatges. “Això no ho puc acreditar”, ha dit un dels agents, que remarca que va analitzar fins a 66 arxius gravats en 20 centres i que sumaven vuit hores de gravació.

Els dos testimonis han comparegut a petició de la fiscalia i l’advocada de l’estat. Però el fiscal Javier Zaragoza no ha durant ni cinc minuts en interrogar cadascun d’ells perquè quan ha començat a preguntar detalls i descripcions dels vídeos el president del tribunal, Manuel Marchena, l’ha interromput i ha dit que ja analitzarien les gravacions a la fase documental. Ho ha fet previ avís també del lletrat de Cuixart, Benet Salellas.