Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran acolliran 67 fires enguany, el doble que al 2020

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran acolliran 67 fires enguany, el doble que el 2020, any de l’esclat de la pandèmia de la covid-19 i del confinament domiciliari. Segons el Registre d’Activitats Firals (RAFC), aquests territoris aglutinaran el 16% de l’activitat firal prevista a Catalunya pel 2022. La millora de les dades epidemiològiques ha propiciat que organitzadors i entitats afrontin aquest any amb menor incertesa i major optimisme. Al país es faran un total de 420 fires i es recuperen més de 200 esdeveniments respecte el 200, i més de 50 en relació al 2021. A la demarcació, amb un total de 35 fires, les comarques del Segrià, l’Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, són les que en faran més.

Al Segrià i l’Urgell s’hi faran més del 50% de les fires programades al territori, amb 12 esdeveniments firals, respectivament. De la seva banda, la Noguera en té previstes 8, el Pla d’Urgell 5, i les Garrigues i la Segarra, n’acolliran 3 fires cadascuna.

Publicitat

Pel que fa a l’Alt Pirineu i Aran, acolliran enguany 24 fires, un 60% més que al 2020. L’activitat firal es reactiva a totes les comarques però destaca especialment el Pallars Sobirà, amb 7 fires, i el Pallars Jussà, amb 6 fires programades. La Cerdanya i la Val d’Aran tenen previstes 4 activitats firals; l’Alta Ribagorça, 2 ; i l’Alt Urgell, 1.

Al conjunt del país, l’octubre continua sent el mes preferit per entitats i organitzacions firals, amb el 19,4% de les fires previstes, seguit del mes de maig (13,9%), novembre (12%) i l’abril (11%). Particularment, pel que fa a les fires internacionals i estatals, els mesos amb major nombre d’esdeveniments són febrer, abril, maig i setembre.

A les comarques de Ponent, les fires d’alimentació, vins, hoteleria i els seus serveis (11) i les d’automoció (9) centren la major part de l’activitat firal en aquest territori, seguides de les fires multisectorials (6 ) i les d’artesania (5). També hi ha programades fires en altres sectors d’activitat com els serveis, el sector agrícola-ramader, sanitat i medi ambient, lleure-esport i turisme, o art i antiquaris.

Pel que fa a l’Alt Pirineu i Aran, les fires agrícoles aglutinen una tercera part de l’activitat firal en aquest territori, seguit de les fires multisectorials, les d’alimentació i les d’artesania.

<strong>Del 100% virtual a la necessària presencialitat de la fira</strong>

Degut a les restriccions sanitàries de la covid-19, s’ha introduït el format virtual que ha estat, en molts casos, l’única fórmula possible. Amb la millora de les condicions sanitàries, aquest format s’incorporarà en activitats paral·leles o serveis complementaris de les fires, com a element imprescindible del màrqueting digital. El virtual va ser el format escollit el 2020, el 2021 ha estat l’híbrid, i tot apunta que el 2022 comportarà el retorn a la presencialitat.

Segons el baròmetre de la Global Association of the Exhibition Industry, associació d’abast mundial dels principals organitzadors, associacions i socis del sector, la majoria dels operadors prefereix el cara a cara per fer networking i l’experiència en viu que proporciona la fira presencial, i el 72% té previst o té la voluntat d’assistir a una fira en els propers mesos.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió