Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Les colles de Valls fan una entrada simbòlica a la plaça del Blat per celebrar una diada de Sant Joan sense castells

ACN Valls.-Les dues colles castelleres de Valls han volgut celebrar des de la mateixa plaça del Blat la diada de Sant Joan, que enguany s’ha quedat sense actuació castellera per […]

Agències 24/06/2020

ACN Valls.-Les dues colles castelleres de Valls han volgut celebrar des de la mateixa plaça del Blat la diada de Sant Joan, que enguany s’ha quedat sense actuació castellera per la pandèmia del coronavirus. Després del tradicional llançament de la moneda a l’aire al carrer de la Cort per decidir l’ordre, una comitiva de vint castellers per colla –responsables, canalla i grallers equipats amb mascaretes i guardant distàncies de seguretat- ha entrat a plaça. Primer la Joves, seguida de la Vella. A l’escenari de la primera gran diada de la temporada, durant la qual se solen veure construccions de gamma extra, els grallers de cadascuna de les colles han fet sonar el toc de castells i han abandonat la plaça després de la interpretació dels ‘Els Segadors’.

Els participants de la Joves i la Vella han destacat l’emotivitat d’un acte “simbòlic”, però que ha servit per reivindicar la presència de les colles a plaça aquest Sant Joan malgrat la suspensió, enguany, de la diada castellera per la pandèmia del coronavirus.