Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Les Cambres exigeixen augmentar els rastrejadors i fer “tests massius” a les zones amb brots

ACN Barcelona.-Les Cambres de Comerç de Catalunya han reclamat aquest dimecres augmentar el nombre de rastrejadors de contactes per evitar l’expansió del coronavirus perquè consideren que “el control sanitari dels […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-Les Cambres de Comerç de Catalunya han reclamat aquest dimecres augmentar el nombre de rastrejadors de contactes per evitar l’expansió del coronavirus perquè consideren que “el control sanitari dels diferents brots no és prou exhaustiu”. En un comunicat, les cambres demanen “un seguiment correcte dels contactes dels positius” augmentant la plantilla de rastrejadors com es va fer amb la del 061 durant els mesos de març i abril. “Si la crisi sanitària no es controla i s’agreuja, les conseqüències econòmiques seran devastadores per a les nostres empreses”, afirmen les cambres. A més, també demanen fer “PCR massius en les zones o poblacions on hi hagi brots” com Lleida i el Baix Segre.

En aquest sentit, les 13 cambres catalanes també proposen que s’instal·lin en zones públiques de les poblacions en risc dispositius mòbils de recollida de mostres de la població per poder detectar més ràpid els casos positius i aïllar-los. “Aquesta és una via que creiem indispensable, mentre no hi hagi prou rastrejadors, per aturar els diferents brots actuals i els que es puguin produir més endavant”, afirmen les cambres. D’altra banda, les cambres també aposten per complementar els controls amb una aplicació mòbil que ajudi, juntament amb els rastrejadors i els tests PCR, a extremar els controls i la propagació del virus. “El cost que pot tenir augmentar els equips de rastrejadors, que facin entrevistes per contact tracing manual i el cost de fer tests PCR massius compensen totalment les pèrdues empresarials i la conseqüent pèrdua d’entrada de diners via impostos”, destaquen les cambres. Així mateix, demanen a les administracions plans d’ajuts per a les empreses que hagin d’aturar l’activitat en aquest context de rebrots.