Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Les Cambres de Comerç de Catalunya demanen compensar les pèrdues del comerç i la restauració per les noves mesures

ACN Barcelona.-Les Cambres de Comerç de Catalunya han reclamat a les administracions compensar “amb urgència” les pèrdues del comerç i la restauració per les noves restriccions amb l’objectiu d’evitar el […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-Les Cambres de Comerç de Catalunya han reclamat a les administracions compensar “amb urgència” les pèrdues del comerç i la restauració per les noves restriccions amb l’objectiu d’evitar el tancament definitiu dels establiments i la destrucció de milers de llocs de feina. Les entitats han assegurat que el tancament de bars i restaurants durant quinze dies i la reducció del 30% de l’aforament als comerços han deixat el sector en estat “crític” i han reclamat ajudes directes. En concret, han demanat allargar els ERTO durant el nou rebot i estendre la mesura fins a finals de 2021, així com detallar “com més aviat millor” on es destinaran els 40 milions d’euros anunciats pel Govern per pal·liar els efectes de la crisi.

Les cambres catalanes també han advertit que aquestes mesures no seran suficients si no van acompanyades d’un major control en la prevenció. Per això, han instat el Departament de Salut a posar en marxa tests ràpids massius per poder augmentar els aforaments i donar seguretat a la mobilitat. Les Cambres de Comerç han reivindicat la restauració i el comerç com espais segurs i han assegurat que els propietaris “han estat a l’altura” i han fet les inversions necessàries per mantenir les mesures de seguretat i desenvolupar l’activitat amb les màximes garanties. Així mateix, han recordat que els establiments d’aquests sectors no han estat “ni l’origen ni focus” de transmissió.