Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Les borses tanquen en vermell però moderen les pèrdues de l’inici de la jornada

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les borses d’arreu del planeta han tancat la sessió en números vermells, tot i que han moderat les pèrdues inicials registrades després de la invasió d’Ucraïna ordenada pel president de Rússia, Vladimir Putin. L’Íbex 35 ha arribat a caure un 4,65% en l’obertura dels mercats, però ha tancat amb pèrdues del 2,86%. Tot i això és la pitjor caiguda del selectiu espanyol de les darreres quatre setmanes. L’EuroStoxx 50 ha tancat la jornada amb pèrdues del 3,6%. El Dax alemany, el CAC 40 francès i l’FTSE MIB italià han tancat amb caigudes a l’entorn del 4%. També han caigut amb contundència les borses americanes i asiàtiques, amb percentatges d’entre el 2 i el 3%.

En el cas del selectiu espanyol, els bancs Santader i Sabadell són els que més han acusat la crisi internacional, amb caigudes del 8%. En canvi, Indra s’ha enfilat un 7%.

Publicitat

Les borses que més han notat les conseqüències de la invasió russa d’Ucraïna han estat les mateixes afectades. La russa ha caigut un 30%, la més gran de la seva història.

En paral·lel, petroli i gas pugen fins a nivells que feia anys que no es veien. El petroli puja més d’un 8% i el Barril de Brent supera els 100 dòlars, xifra que no es veia des del 2014. El gas s’ha encarit un 30%.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió