Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Les auditories socials ignoren la vulneració dels drets laborals a les fàbriques tèxtil, segons SETEM Catalunya

ACN Barcelona.-Les auditories socials que es duen a terme al sector tèxtil no tenen en compte la vulneració de drets laborals a les fàbriques de roba, segons l’estudi ‘El tapavergonyes […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-Les auditories socials que es duen a terme al sector tèxtil no tenen en compte la vulneració de drets laborals a les fàbriques de roba, segons l’estudi ‘El tapavergonyes de la moda’, elaborat per la campanya ‘Clean Clothes Campaign’ i publicat aquest dilluns per SETEM Catalunya. L’informe explica que ha detectat més de 200 exemples d’errors d’auditoria arreu del món, un fet que per SETEM demostra que “la indústria ha fracassat en els compromisos de drets humans i ambientals, garantint només la reputació de les seves marques i models de negoci”. Alhora, l’organització ha carregat contra les empreses encarregades d’elaborar les auditories, a qui acusa d’haver generat “decepció i desconfiança”.

SETEM parla de “fracàs globalitzat” en relació amb els mecanismes ètics de vigilància i adverteix del “perill” que representen les auditories on les empreses de moda són “jutge i part”. Per altra banda, “els treballs s’han portat a terme amb metodologies inadequades i amb informacions difícilment verificables, sense consultar les mateixes persones treballadores”, afegeix l’organització.En aquest sentit, l’associació reclama la implantació d’un “marc legal global de deguda diligència” per evitar que la pressió per reduir costos de producció passi per “la reducció de salaris, augmentant les condicions d’esclavatge i d’explotació laboral”.