Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Les associacions de jutges defensen un nou sistema d’elecció del CGPJ i critiquen el debat amb “fins partidistes”

ACN Madrid.-Les quatre principals associacions de jutges han defensat en un comunicat conjunt un nou sistema d’elecció dels vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i han criticat que […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Madrid.-Les quatre principals associacions de jutges han defensat en un comunicat conjunt un nou sistema d’elecció dels vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i han criticat que s’utilitzi el debat polític sobre la qüestió “amb finalitats exclusivament partidistes”. L’Associació Professional de la Magistratura, l’Associació Judicial Francisco de Vitoria, Jutges i Jutgesses per la Democràcia i el Fòrum Judicial Independent afirmen que estan totes d’acord amb la necessitat que els vocals siguin triats pels jutges, “segons un sistema democràtic que asseguri la representació de totes les categories i sensibilitats existents dins la carrera judicial”. Tanmateix, no coincideixen en si cal fer-ho “amb caràcter immediat o més endavant”.

“Aquesta discrepància, per important que sigui, és completament aliena a les diferències que existeixen entre les formacions polítiques a propòsit d’aquesta qüestió”, apunten. A més, les quatre associacions urgeixen a la renovació del CGPJ perquè la interinitat actual és “una greu anomalia institucional que ha de ser corregida”.”Els jutges espanyols ens mantenim aliens a les disputes polítiques” i “el compromís de les associacions judicials és treballar perquè això segueixi sent així en el futur”, remarquen en resposta a “les declaracions de responsables polítics”.