Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Les associacions de cànnabis no podran promoure el consum, la venda ni el cultiu i funcionaran com a clubs privats

ACN Barcelona.-Les associacions cannàbiques només podran funcionar com a clubs privats i no podran promoure el consum, la venda ni el cultiu. Així ho preveu el Tribunal Superior de Justícia […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-Les associacions cannàbiques només podran funcionar com a clubs privats i no podran promoure el consum, la venda ni el cultiu. Així ho preveu el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que conclou que els municipis no són competents per fer-ne una regulació pròpia a través ‘un pla especial urbanístic, com va fer l’any 2016 l’Ajuntament de Barcelona. La ciutat va aprovar un pla especial urbanístic que ordenava territorialment els clubs cannàbics amb l’objectiu d’evitar la seva concentració i proximitat als equipaments protegits, reduir les molèsties als veïns i millorar la convivència.

Aquest, però, va ser recorregut judicialment, i una sentència del TSJC el va anul·lar. Posteriorment, l’abril passat, el Tribunal Suprem (TS) va desestimar el recurs de cassació presentat pel consistori. Per fer complir la normativa, l’ajuntament desenvoluparà una campanya d’inspecció i control dels clubs. Es començarà per aquells que més impacte negatiu generen – enfocats al turisme i a la venda massiva – i més endavant, s’abordarà els grups comunitaris i d’autoconsum. Paral·lelament, s’enviarà una carta explicant la situació actual a tots els clubs existents.El consistori també ha posat en marxa un grup de treball intern amb les àrees de Serveis Jurídics, Salut, Seguretat i Urbanisme per fer propostes de canvis legislatius a nivell estatal i autonòmic, i estudiar-les conjuntament amb la Generalitat i l’estat espanyol.