Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Les associacions cannàbiques lamenten la sentència del TSJC: “Vam venir a quedar-nos i ens quedarem”

ACN Barcelona.-Les associacions cannàbiques de Catalunya (CATFAC) han lamentat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els obliga a funcionar com a clubs privats i a […]

Avatar
Agències 24/07/2021

ACN Barcelona.-Les associacions cannàbiques de Catalunya (CATFAC) han lamentat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els obliga a funcionar com a clubs privats i a no poder promoure el consum, la venda ni el cultiu. El TSJC tomba així el pla especial urbanístic de l’any 2016 de l’Ajuntament de Barcelona i conclou que els municipis no són competents per fer una regulació pròpia dels clubs de cànnabis. “Vam venir a quedar-nos i ens quedarem”, ha volgut deixar clar la CATFAC, que considera que es tracta d’un “nou atac judicial” contra el seu funcionament. En paral·lel, les associacions cannàbiques reclamen “diàleg i valentia” a l’Ajuntament de Barcelona per donar una “resposta coordinada” al conflicte.

El consistori barceloní, però, ja ha anunciat una campanya d’inspecció i control per garantir el compliment de la normativa. Es començarà per aquells que més impacte negatiu generen – enfocats al turisme i a la venda massiva – i més endavant, s’abordarà els grups comunitaris i d’autoconsum. Paral·lelament, s’enviarà una carta explicant la situació actual a tots els clubs existents. “Demanem a tots els representants polítics que facin servir totes les eines democràtiques per revertir aquesta situació. Que no cedeixin a l’immobilisme de l’Estat”, ha demanat la CATFAC. “Si hi ha un moment en què ha estat necessari ser valents és ara i regular les associacions cannàbiques avui és una urgència”, han reiterat des de la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya. “Un cop més el poder judicial carrega contra les associacions cannàbiques sense tenir en compte la realitat social de la ciutat de Barcelona, que conviu des de fa més de 30 anys amb aquestes entitats”, ha criticat la CATFAC. “En comptes d’analitzar un model clarament orientat a aconseguir el benestar de les persones, aplica de nou la seva estratègia punitiva, de repressió i anihilament d’un model d’accés al cànnabis reconegut internacionalment i pioner a Europa”, han continuat les associacions cannàbiques. “Des d’ara mateix, no ens quedarem de braços plegats i respondrem de forma activa davant la maquinària repressiva, fins que aconseguim el reconeixement d’un dret adquirit”, han conclòs des de la CATFAC.