Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Les aerolínies europees insten la CE a negociar amb més països un acord pel passaport sanitari i no limitar-se als EUA

ACN Brussel·les.-Les aerolínies europees celebren les converses de la Comissió Europea amb els Estats Units per tancar un acord que faciliti la mobilitat a l’estiu, però insten l’executiu comunitari a […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN Brussel·les.-Les aerolínies europees celebren les converses de la Comissió Europea amb els Estats Units per tancar un acord que faciliti la mobilitat a l’estiu, però insten l’executiu comunitari a no limitar-se a un sol país. “És un pas en la bona direcció”, diu l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) en un comunicat en què retreu a l’executiu comunitari que no expliqui “els detalls de les seves intencions” per als pròxims mesos a la indústria. Malgrat celebrar la possible arribada de ciutadans dels EUA vacunats al bloc comunitari a l’estiu, les aerolínies europees subratllen que “la llibertat de moviment no s’ha de restringir només als que tenen accés a la vacuna”.

Per aquest motiu, IATA reclama als 27 que acceptin un test d’antígens negatiu per afavorir la mobilitat de les persones no vacunades. “Les vacunes no són l’única manera de reobrir les fronteres. Els models de risc dels governs també han d’incloure els tests”, subratllen les aerolínies europees.