Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Les activitats de lleure d’infants i adolescents es faran en grups estables de 15 persones

ACN Madrid.-Les activitats de lleure dirigides a la població infantil i juvenil es faran “preferentment” en grups de convivència estables de quinze persones, segons ha aprovat aquest dimarts la Comissió […]

Agències 08/06/2021

ACN Madrid.-Les activitats de lleure dirigides a la població infantil i juvenil es faran “preferentment” en grups de convivència estables de quinze persones, segons ha aprovat aquest dimarts la Comissió de Salut Pública. La recomanació forma part del document ‘Mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut front la covid-19 per a les activitats de temps lliure dirigides a la població infantil i juvenil 2021″. La xifra de quinze persones es podrà ampliar a vint si el territori on es fa l’activitat està en l’anomenada nova normalitat. D’altra banda, la distància interpersonal serà d’un metre i mig excepte a dins dels grups estables de convivència. L’ús de la mascareta serà obligatori a partir dels sis anys.

El document descriu recomanacions en diverses activitats a interiors i exteriors amb o sense pernocta. Així, es descriuen fluxos de participants, transport, organització i desenvolupament d’activitats, mitjans de prevenció personal, promoció de la salut i formació, ventilació, neteja i desinfecció personal de vulnerabilitat especial, procediment de vigilància i identificació de casos i actuació davant d’un cas.D’altra banda, la Comissió de Salut Pública també ha insistit en la necessitat d’augmentar les cobertures de vacunació davant la grip per a la temporada 2021-2022. En concret s’han exposat com a objectius de cobertura arribar o superar el 75% de persones a partir de 65 anys i de personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% en embarassades i en persones en condicions de risc.La Comissió destaca “l’efecte sinèrgic” observat entre el virus de la grip i el SARS-CoV-2, que “multiplica per dos” el risc de morir en cas de coinfecció.