Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

L’ermita de la Mare de Déu de Puigcerver a l’Alforja té nous ermitans

ACN Alforja.-L’ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, situada al terme municipal d’Alforja (Baix Camp), té nous ermitans. Des de fa un mes, en Pere Ferré i la Mònica […]

Avatar
Agències 01/08/2021

ACN Alforja.-L’ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, situada al terme municipal d’Alforja (Baix Camp), té nous ermitans. Des de fa un mes, en Pere Ferré i la Mònica Arbós són els encarregats de tenir cura del santuari i d’atendre els visitants que s’allotgen a les estances del temple o bé que hi fan parada per fer un àpat. De moment, conserven les feines actuals, però tenen previst deixar-ho tot per dedicar-se plenament a la gestió de l’ermita. “Des de joves sempre havíem volgut portar l’ermita i fins ara no ens havien donat la concessió, volíem contacte amb la natura”, han explicat a l’ACN.

Durant tot el matí d’aquest diumenge, en Pere i la Mònica no han parat de servir esmorzars als excursionistes, motoristes i ciclistes que s’han acostat fins a l’ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, ubicada a 787 metres d’altitud, entre el terme municipal d’Alforja i Riudecols. “Ens hem quedat sense pa, sense tomàquets i sense res, haurem de fer brasa per dinar”, ha dit en Pere, entre somriures.Des de fa gairebé 30 anys, la parella desitjava gestionar el temple de pelegrinatge i ho havien intentat diverses vegades. Finalment, l’Arquebisbat de Tarragona els ha concedit la gestió del santuari per un any. Ells confien a allargar la seva estada a l’ermita i deixar les seves feines per dedicar-se al manteniment de les instal·lacions religioses. En Pere és pintor i la Mònica treballa al Colmado Giner de Reus. Ara mateix, conserven la feina, però enfilen cap a l’ermita cada cap de setmana.Amb l’ajuda del seu fill, s’ocupen de cuinar àpats, de l’hostatgeria i de cuidar de l’entorn del santuari. “Tenim mil projectes al cap, ens estem adaptant al lloc, però volem fer activitats culturals”, ha assenyalat la Mònica. Amb tot, entre les seves prioritats destaquen portar la connectivitat al temple, ja que encara no disposa d’Internet.Suspeses les activitats religioses per celebrar la festivitat de la Mare de DéuL’Associació d’Amics de la Mare de Déu de Puigcerver d’Alforja i Riudecols han anul·lat la missa i el recital de poemes previstos per aquest diumenge al santuari, que se celebra cada primer diumenge d’agost per commemorar la festivitat del dia 5, dedicada a la verge. L’entitat ha cancel·lat la jornada per l’actual situació de pandèmia, tot i que s’han celebrat les misses als respectius municipis.