Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’entrada en concurs de l’empresa que atén les trucades del 112 fa perillar el sou de més 200 treballadors a Catalunya

ACN Barcelona.-L’entrada en concurs de creditors per part de Grupo Norte –l’empresa que fins ara atenia les trucades del telèfon d’emergències 112- fa perillar el sou de més de 200 […]

Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-L’entrada en concurs de creditors per part de Grupo Norte –l’empresa que fins ara atenia les trucades del telèfon d’emergències 112- fa perillar el sou de més de 200 treballadors a Catalunya. Segons ha informat la Unió General de Treballadors (UGT) en un comunicat, el concurs a Grupo Norte comportarà la contractació d’una altra empresa entre finals de maig o principis de juny. Si bé la Generalitat ha garantit la subrogació i el manteniment dels drets i els sous de tota la plantilla afectada, ja ha avisat que no es farà càrrec dels impagaments que es puguin atribuir a l’empresa. En aquest sentit, el sindicat alerta que més de 200 empleats es podrien quedar sense cobrar i assegura que denunciarà la situació si s’arriba a produir.

A Catalunya, la situació afecta els prop de 115 empleats del centre d’atenció telefònica de Reus i als 112 que es troben a les instal·lacions de la Zona Franca. Portaveus de la UGT consultats per l’ACN assenyalen que, de moment, la plantilla no ha patit cap impagament, però reconeixen que se senten amoïnats per rebre la nòmina corresponent al maig. El contracte de la Generalitat amb Grupo Norte finalitzarà aquest mes, i des del sindicat temen que, arran de la situació econòmica, l’empresa no pugui fer front a aquest pagament.Les mateixes fonts diuen que la Generalitat els ha traslladat el seu compromís per resoldre la situació en cas que s’acabessin produint impagaments, però lamenten que aquest compromís no s’hagi fet explícit. En cas que Grupo Norte no pogués fer front al pagament de nòmines, l’empresa adjudicatària del nou contracte –que s’allargaria fins al 31 de març de 2022- s’encarregaria de sufragar aquest cost.En el mateix escrit publicat aquest dimecres, la UGT subratlla que serveis com l’atenció de trucades d’emergència no haurien d’estar externalitzats i lamenta que sigui la mateixa administració “qui precaritza les condicions laborals dels treballadors”. “El servei d’emergències de Catalunya no hauria d’estar en mans del millor postor”, conclou.