Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

L’entrada de Suècia i Finlàndia a l’OTAN, un dels principals temes de les portades dels diaris

ACN Barcelona – La majoria dels rotatius han triat la pròxima entrada de Suècia i Finlàndia a l’OTAN com un dels principals temes destacats de les portades d’aquest dilluns 16 […]

Agències 16/05/2022

ACN Barcelona – La majoria dels rotatius han triat la pròxima entrada de Suècia i Finlàndia a l’OTAN com un dels principals temes destacats de les portades d’aquest dilluns 16 de maig. ‘Ara’: Suècia abandona la neutralitat per entrar a l’OTAN, i ‘ABC’: La OTAN protegerá militarmente a Suecia i Finlandia durante el proceso de adhesión. Per la seva banda, ‘La Vanguardia’ destaca que ‘Catalunya acollirà una planta coreana de components de bateries’. I ‘El Periódico’ alerta sobre els Jocs d’hivern: “Últim intent per salvar la candidatura conjunta als JJOO”.

‘La Vanguardia’ afegeix que “La inversió del grup Iljin a Mont-roig del Camp arribarà als600 milions i generarà més de 500 llocs de treball directes”. I la protagonista de la fotografia és per a Chanel sobre l’escenari de la plaça Mayor de Madrid. També destaca la segona entrega de l’enquesta amb el titular: “Més d’un 70% de catalans creuen que la independència no ha de ser una prioritat per al Govern”.

‘Ara’ situa com a tema principal que “El Partit Socialdemòcrata Suec se suma a la petició d’ingrés a l’Aliança”. A dalt de la portada els protagonistes són la monarquia: “Felip VI se cita amb el seu pare a Madrid”. I la fotografia principal és per a l’artista Paula Bonet, a qui el rotatiu entrevista per publicar ‘Los diarios de la anguila’ (Anagrama). L’arribada de Chanel després de guanyar el tercer lloc d’Eurovisió també té lloc a la portada així com una entrevista al secretari general d’indústria, Raül Blanco: ” Catalunya va anar lenta amb la fàbrica de bateries”.

‘ABC’ també obre el rotatiu amb l’entrada de Suècia i Finlàndia a l’OTAN però destaca una altra notícia de portada sobre es plans del Govern per fer front a la sentència del 25% en castellà del TSJC: El Govern contará el recreo y el uso de internet en el 25% de castellano.

‘La Razón’ destaca els plans de futur del PP de Feijóo: “De Guindos corteja a Feijóo y desearía entrar en su Gobierno”. La imatge superior de la portada és per a Chanel aclamada a Madrid després de triomfar a Torí. I la fotografia de la part de baix és per als ministres d’exteriors que han celebrat una cimera informal de l’Aliança Atlàntica.

‘El Periódico’ aposta per explicar que aquest divendres expira el termini imposat pel Comitè Olímpic Espanyol per pactar el projecte Catalunya-Aragó. I la fotografia és per la primera Kidical Mass de Barcelona, una mobilització per reclamar més seguretat per a les bicicletes a les ciutats.

‘El Mundo’ publica una entrevista al coordinador general del PP, Elías Bendodo: “Sánchez está al final de la escapada, con un Gobierno artificial ya sin apoyos”. I afegeix que Catalunya és com qualsevol altra comunitat autònoma. La fotografia és per a Felip VI a Abu Dhabi per acompanyar el titular: “El Rey llama a su padre para verse cuando venga a España”.