Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

L’entitat de consumidors Adicae considera una “presa de pèl” el protocol d’inclusió financera

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’entitat de defensa dels consumidors Adicae considera una “presa de pèl” el protocol d’inclusió financera que ha presentat aquest dilluns la patronal de la banca. L’agrupació opina que l’estratègia equival a tancar “en fals” un problema de fons per als consumidors. L’associació considera “inexplicable” que la ministra d’Economia i el Banc d’Espanya donin suport a un seguit de mesures que només volen fer un “rentat d’imatge” del sector bancari. De la seva banda, l’Associació d’Usuaris Financers (Asufin) ha vist el protocol com un “pas endavant”, per bé que ha alertat que restarà “vigilant”. En tot cas considera “crucial” la creació de l’organisme independent que ha de vetllar pels interessos del consumidor.

Adicae afirma que el protocol anunciat és un “despropòsit” si del que es tracta és d’afrontar una realitat que “genera dificultats a la població més gran però afecta grans capes de consumidors, fins i tot el conjunt de la població davant la reestructuració actual del sector bancari”.

Publicitat

“Ja era hora que aquest projecte, successivament aparcat pels diferents ministeris, esdevingui una realitat”, ha indicat, de la seva banda, la presidenta d’Asufin, Patricia Suárez, en relació a la creació de l’Autoritat de Defensa del Client Financer. “Només esperem que la condició essencial d’independència es compleixi perquè serveixi realment als usuaris”, ha afegit.

Suárez també celebrat la creació de l’Observatori per a la Inclusió Financera, per al qual ha demanat que s’hi inclogui els reguladors a banda dels mateixos consumidors financers.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió