Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

L’empresa tricampiona del Concurs Internacional de Focs de Blanes inaugurarà l’edició d’enguany

ACN Blanes.-La Pirotècnia Ferrández, tricampiona del Concurs Internacional de Focs de Blanes (Selva), serà l’encarregada d’obrir la 49a edició, que aquest any es farà del 23 al 27 de juliol. […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Blanes.-La Pirotècnia Ferrández, tricampiona del Concurs Internacional de Focs de Blanes (Selva), serà l’encarregada d’obrir la 49a edició, que aquest any es farà del 23 al 27 de juliol. Així ho ha decidit la comissió tècnica del jurat del concurs, que també ha anunciat que aquest any hi haurà dues empreses estrangeres: una d’italiana i una altra de romanesa. Les altres tres pirotècnies seleccionades són de l’estat espanyol i n’hi ha una de València, una altra d’Aragó i la murciana Ferrández. D’aquesta manera, els tricampions podrien revalidar el títol i aconseguir el quart premi consecutiu. Fins a quinze empreses diferents havien presentat els seus projectes per formar part de la 49a edició del concurs, set menys que l’any passat.

La 49a edició del Concurs Internacional de Focs de Blanes (Selva) arrencarà amb un espectacle de la Pirotècnia Ferrández, que ja han aconseguit guanyar tres vegades seguides aquest esdeveniment. Ho farà la nit del 23 de juliol, un dimarts, i el concurs finalitzarà el dissabte 27. El dimecres 24 serà el torn de la primera pirotècnia internacional, l’empresa Polleggi procedent d’Itàlia. Serà la primera vegada que participi en el concurs de Blanes, però arriba amb un palmarès carregat, ja que ha guanyat el primer premi del concurs de focs artificials de Tarragona i Bilbao.L’endemà tocarà a la Pirotècnia Valenciana. Es tracta d’una companyia que porta molts anys vinculada al certamen de Blanes i el 2008 va guanyar el concurs. El 2009 i el 2012 es va quedar en segona posició.El dia de la patrona del municipi, Santa Anna, la segona empresa internacional oferirà el seu espectacle. Es tracta de la pirotècnia Temexson, de Romania. És la primera vegada que participaran a Blanes i estan especialitzats en el disseny i la producció de focs artificials a gran escala.I l’encarregada de tancar la programació de la 49a edició serà l’empresa Zaragozana que ja ha participat en deu ocasions al concurs blanenc. En la meitat d’elles, ha quedat en segon lloc i en les altres cinc, en tercera posició.15 propostes per participar en el concursLa comissió tècnica del jurat del concurs ha rebut aquest any quinze candidatures d’empreses per participar en la 49a edició del concurs, set menys que l’any passat. Han predominat les propostes de pirotècnies espanyoles, amb deu candidatures, mentre que cinc empreses estrangeres han manifestat la seva voluntat de participar. Al final, la comissió tècnica ha escollit les cinc pirotècnies que formaran el programa d’enguany.129.000 euros de pressupostLa 49a edició del Concurs de Focs d’Artifici de Blanes comptarà amb un pressupost de 129.000 euros, 21.000 menys que l’any passat. Aquesta reducció es deu al fet que l’edició anterior es va optar per allargar un dia més el concurs i això va generar una despesa extraordinària per pagar la pólvora que va utilitzar la companyia que hi havia de més.Dels 129.000 euros d’aquest any, 95.000 d’ells aniran a les pirotècnies perquè puguin comprar tota la pólvora que dispararan en cada espectacle. 26.000 són per a despeses d’organització i logística. Finalment, 8.000 € són per als premis que s’atorguen: 6.000 € per qui es classifiqui en el primer lloc, i 2.000 € pel segon premi. A banda dels premis en metàl·lic, també rebrà un trofeu coincidint amb el primer dia de la Festa Major del 2020 –igual que enguany el rebrà la Pirotècnia Hermanos Ferrández per tercer any consecutiu-, així com dos contractes més en perspectiva. D’una banda, per tornar a participar en el concurs de Blanes, i de l’altra per tancar la Festa Major de Lloret, el dia de Santa Cristina.