Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida cedeix en lloguer a la fundació Ilersis un pis destinat a inserció social

ACN Lleida.-L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha cedit en règim de lloguer a la fundació Ilersis un habitatge perquè sigui destinat a la inserció social dels seus usuaris. L’habitatge, ubicat al […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Lleida.-L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha cedit en règim de lloguer a la fundació Ilersis un habitatge perquè sigui destinat a la inserció social dels seus usuaris. L’habitatge, ubicat al barri de la Bordeta de Lleida, té 117 metres quadrats útils i quatre dormitoris i per tant podrà ser utilitzat per unes 4 o 5 persones. El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria, Sergi Talamonte, ha destacat el treball que fa l’entitat per afavorir l’autonomia de persones amb diversitat funcional per desenvolupar pels seus projectes de vida i ha valorat fer aquest tipus de col·laboracions amb entitats del tercer sector, perquè es puguin cedir habitatges no només a famílies, sinó també a la comunitat.

El president de la fundació Ilersis, Antoni Siurana, acompanyat de la gerent, Teresa Benet, ha agraït a l’EMU la cessió d’aquest pis per a convivència social per a usuaris de l’entitat, ja que “els permetrà mantenir la vinculació amb Ilersis i viure amb llibertat personal, sense la dependència familiar”. A més, ha valorat la mida del pis ja que “costa trobar pisos amplis per adequar-los per a aquests grups de convivència perquè puguin viure amb independència”, ha dit. Aquest projecte té com a finalitat que l’habitatge esdevingui nucli de convivència inclusiu on persones amb discapacitat puguin viure de manera temporal o definitiva d’acord amb les seves necessitats i interessos. Les persones que visquin a l’habitatge comptaran amb el suport d’Ilersis, que gestionarà el pis, ja sigui mitjançant la modalitat de pis amb suport o del programa d’autonomia a la pròpia llar.Ilersis és una entitat sense afany de lucre compromesa amb les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Amb el temps ha ampliat els seus col·lectius d’atenció amb l’objectiu de sumar, innovar i aportar el seu coneixement, experiència i recursos en benefici d’una societat inclusiva i en defensa dels drets de les persones. Per a Ilersis, l’habitatge és un pilar clau i essencial al costat de la creació i el manteniment de llocs de treball.La cessió de l’habitatge per part de l’EMU s’emmarca en la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge, que considera actuacions susceptibles de ser protegides en matèria d’habitatge les que tenen com a finalitat donar allotjament a persones o unitats de convivència amb necessitats d’habitatge, i més concretament i entre d’altres, la gestió d’habitatges d’inserció. També del Decret 75/2014 del Pla sobre el dret a l’habitatge, que preveu que els habitatges d’inserció es destinin a atendre persones que presenten problemes d’inserció que requereixen una atenció especial, així com seguiment i tutela especialitzats durant un període de temps.