Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’Empresa Familiar avisa que suspendre la inversió al Prat suposa una nova pèrdua d’oportunitats competitives

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) ha avisat aquest dimarts que suspendre la inversió del Prat suposa una nova pèrdua d’oportunitats competitives per a Catalunya, especialment en comparació amb […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) ha avisat aquest dimarts que suspendre la inversió del Prat suposa una nova pèrdua d’oportunitats competitives per a Catalunya, especialment en comparació amb Madrid. “Per no disposar d’un hub internacional, les empresaris portem molt temps perdent oportunitats competitives que aprofita la comunitat de Madrid i que, ara, amb la nova inversió prevista a l’aeroport de Madrid-Barajas, es faran encara més grans, ja que s’incrementarà la seva capacitat operativa”, ha afirmat el president de l’ASCEF, Amadeu Jori. A més, Jordi considera que sense ampliació pot haver-hi “un decreixement de la fortalesa de l’empresa catalana”.

L’ASCEF reuneix més de 100 empreses a Catalunya, que representen conjuntament més de 35.000 milions de volum de negoci. Segons l’associació, serà el teixit empresarial qui patirà les conseqüències d’ajornar la decisió d’invertir en l’ampliació de l’aeroport del Prat. “L’empresa familiar catalana està molt enfocada cap al creixement internacional i és molt difícil avançar sense infraestructures per persones i mercaderies”, ha afegit el president de l’ASCEF. Segons l’empresariat català, l’ampliació del Prat no pot ser “moneda de canvi política”, sinó que el projecte s’ha de mirar “pel bé comú dels ciutadans i pel desenvolupament sostenible i expansiu de l’economia del país”.