Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

L’empresa de telecomunicacions osonenca Goufone oferirà electricitat d’origen renovable

ACN Gurb.-L’empresa de telecomunicacions osonenca Goufone començarà a comercialitzar energia verda a partir del juny. Així ho ha anunciat la mateixa operadora, a través d’un comunicat, que en poc més […]

Agències 19/05/2021

ACN Gurb.-L’empresa de telecomunicacions osonenca Goufone començarà a comercialitzar energia verda a partir del juny. Així ho ha anunciat la mateixa operadora, a través d’un comunicat, que en poc més d’una dècada compta amb més de 23.000 usuaris que gaudeixen dels seus serveis d’internet, telefonia i televisió. Amb el pas al sector energètic, apunten, volen “consolidar-se en el sector” i oferir “un servei de qualitat i ètic”. Goufone oferirà el servei d’energia verda a partir de l’1 de juny.

Amb aquest nou servei, expliquen en un comunicat, volen contribuir a l’Horitzó 2050, que té per objectiu que d’aquí a tres dècades tota l’energia que es consumeixi al territori provingui de fonts renovables. “Amb Goufone Energia pretenem fer arribar l’electricitat de fonts renovables a tot arreu, com estem fent amb la fibra òptica”, assegura Marc Mundó, un dels fundadors de l’empresa osonenca.Segons desglossa Goufone, ells mateixos s’encarregaran de gestionar qualsevol incidència amb l’empresa distribuïdora. Entre els avantatges, afegeixen, hi ha que el nou servei no requerirà cap mena d’instal·lació. A més, la contractació no tindrà cap permanència.L’operadora oferirà una proposta de tarifes. Una d’elles és la tarifa de la transparència, en la qual l’usuari paga el preu del mercat més un fix estable de 6 euros al mes en concepte de gestió. D’aquesta manera, expliquen, “els usuaris pagaran només per consum i al preu més just”. A més, oferirà rebaixes als clients que contractin diversos serveis.10 MEUR el 2020 i expansió territorialGoufone compta amb 90 treballadors entre les seves oficines de Gurb i les seves botigues desplegades per diferents indrets del territori. L’any 2020 va tancar amb una facturació de gairebé 10 milions d’euros, xifra que preveu doblar al llarg d’aquest any 2021.L’empresa ha viscut en els últims anys una gran expansió territorial. Enguany té previst finalitzar el desplegament a les ciutats de Granollers, Girona, Roses, Ripoll i Berga i a unes 90 altres poblacions mitjanes i petites d’arreu del país. En altres ciutats com Vic o Mataró ja ha desplegat per complet la seva pròpia infraestructura de fibra òptica.