Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’empresa alemanya d’automoció Technica Engineering crea 35 llocs de feina a Sant Cugat amb el seu centre R+D

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’empresa alemanya del sector de l’automoció Technica Engineering ha creat 35 llocs de feina a Sant Cugat, on ha obert el seu principal centre d’R+D, l’únic […]

Avatar
Agències 28/03/2021

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’empresa alemanya del sector de l’automoció Technica Engineering ha creat 35 llocs de feina a Sant Cugat, on ha obert el seu principal centre d’R+D, l’únic que té fora d’Alemanya. La companyia, que té com a clients BMW, Volkswagen, Daimler, Audi o Hyundai, té previst arribar als 50 treballadors a Catalunya aquest any. La tecnològica està especialitzada en el desenvolupament de software i hardware per a els comunicacions internes de vehicles, i va establir-se al país l’any 2019 amb només dos treballadors i sota el nom Technica Electronics. A nivell global, el grup alemany té més de 450 treballadors i una facturació de 30 milions d’euros, amb seu a Munic i oficines als Estats Units, un centre de testeig a Tunísia i distribuïdors a l’Àsia.

La firma alemanya treballa a Catalunya per a projectes de recerca en l’àmbit de l’automòbil per a proveïdors dels fabricants dels vehicles que busquen incorporar noves tecnologies. Des de la seva seu de Sant Cugat, de 500 metres quadrats, l’empresa desenvolupa principalment electrònica per a les comunicacions internes dels vehicles. “Catalunya ofereix un pol de talent amb perfils altament qualificats, gràcies a un ecosistema d’universitats molt potent”, ha afirmat el director de Technica Electronics, Marc Blanch. “Aquests professionals, que coneixen molt bé el sector de l’automòbil, són precisament els que necessitem per impulsar el creixement de l’empresa a escala global”, ha afegit. Per la seva banda, el responsable de R+D de Technica Engineering a la seu central de Munic i CEO de Technica Electronics, Jaume Tamargo, subratlla que “la decisió d’obrir un centre a Catalunya es basa en què es tracta d’un gran pol de talent altament qualificat, amb perfils molt potents i diversos que costa trobar en altres ecosistemes europeus”.Per la seva feina a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport de l’agència de la competitivitat de l’empresa del Govern, ACCIÓ.