Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

L’emèrit se’n torna a Abu Dabi, però ja té agendades noves visites a Espanya

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts. ‘El País’: “El Gobierno prepara una oferta de empleo récord de 45.000 plazas”. I en segon terme: “El rey emérito regresa […]

Agències 23/05/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts. ‘El País’: “El Gobierno prepara una oferta de empleo récord de 45.000 plazas”. I en segon terme: “El rey emérito regresa a Abu Dabi sin ofrecer explicaciones”. ‘El Periódico’, a l’entorn de Joan Carles de Borbó: “Felipe VI aceptará el regreso del emérito pese a su conducta”. I a sota: “Rosell se querellarà contra Villarejo por el montaje que lo llevo a prisión”. ‘El Punt Avui’ entrevista la nova presidenta de l’ANC, Dolors Feliu: “Si hi ha una sortida, la gent es mobilitzarà”. A sota: “Encaren l’acord per al català a l’escola”.

‘La Vanguardia’ destaca un succés de forta commoció: “Assassinades al Pakistan dues joves de Terrassa en un ‘crim d’honor'”. El titular s’acompanya d’una fotografia de les dues víctimes, germanes mortes per membres de la seva família quan volien trencar els matrimonis forçats als quals se les havia sotmès. I al costat: “El rei Joan Carles torna a Abu Dabi després d’11 hores a la Zarzuela”.

‘La Razón’, amb la visita de l’emèrit: “Moncloa abandona su neutralidad y eleva el tono con Don Juan Carlos”. Al costat, moviments geopolítics: “EE UU intervendrá militarmente si China decide invadir Taiwán”.

‘Ara’ aposta pel debat lingüístic: “PSC i JxCat, més a prop de l’acord pel català a l’escola”. I en segon terme: “Barcelona dedica una biblioteca a Gabriel García Márquez”, un equipament de sis pisos de vidre i fusta.

‘ABC’, també amb la visita de l’emèrit: “El Rey demanda prudencia a Don Juan Carlos”. Titular d’una portada monogràfica amb un retrat a cinc columnes de l’ex rei saludant que també destaca: “Don Felipe repasó con su padre las dificultades de los últimos años en un encuentro de varias hores en el que faltó la foto oficial”.

I ‘El Mundo’, que aprofundeix sobre la visita del Borbó: “Felipe VI expone a su padre el perjuicio que causa a la Corona”. I a sota: “El Gobierno vetó el tributo a los policías que acabaron con ETA”.