Dilluns, 12 d'abril de 2021 - Edició 991
La República

L’EMA “encara no ha arribat a una conclusió” sobre la vacuna d’AstraZeneca i els reduïts casos estranys de trombosi

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) assegura que “encara no ha arribat a una conclusió” sobre la vacuna d’Oxford-AstraZeneca i els reduïts casos estranys […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) assegura que “encara no ha arribat a una conclusió” sobre la vacuna d’Oxford-AstraZeneca i els reduïts casos estranys de trombosi. El responsable de vacunes de l’EMA, Marco Cavalieri, ha afirmat aquest dimarts al diari italià ‘Il Messaggero’ que veu “un clar vincle” entre la vacuna i els casos. Preguntada per les declaracions, l’agència ha insistit que la revisió encara està “en curs” i que no l’acabaran fins dimecres o dijous. El comitè de científics de l’EMA es reuneix aquesta setmana per decidir si “actualitza” de la seva recomanació sobre la vacuna per l’aparició d’una seixantena de trombosis amb nivells baixos de plaquetes entre els més de 9 milions de vacunats.

A l’espera de l’actualització, l’EMA manté que la vacuna d’Oxford-AstraZeneca és segura i eficaç per protegir de la covid-19. Per tant, es pot continuar administrant entre els ciutadans de la Unió Europea.En l’entrevista, Cavalieri admet que no saben “què causa aquesta reacció”, si bé creu que està relacionada amb el vaccí britànic. De totes maneres, l’italià ha defensat que els beneficis superen els riscos.