Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

L’EMA diu que els productors d’antibiòtics augmentaran el subministrament per fer front a l’escassetat

ACN Brussel·les – Els productors d’antibiòtics s’han compromès amb l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) a augmentar el subministrament “les pròximes setmanes i mesos”. Després […]

Agències 26/01/2023

ACN Brussel·les – Els productors d’antibiòtics s’han compromès amb l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) a augmentar el subministrament “les pròximes setmanes i mesos”. Després d’una reunió a l’EMA aquest dijous per abordar aquesta qüestió, el regulador europeu diu que les dades traslladades pels estats mostren una “tendència positiva” en alguns països per superar la manca d’antibiòtics, mentre a d’altres es mantenen els problemes de disponibilitat. Segons les dades dels estats, el pic d’infeccions, que augmenta la demanda d’antibiòtic, també està previst que comenci a caure “aviat”.

Pel que fa a la flexibilitat autoritzada per l’EMA per fer front a l’escassetat, el regulador europeu considera que ha permès que les autoritats dels països “mitiguin alguns dels problemes d’escassetat”. Dins d’aquesta flexibilitat, el regulador europeu ha aixecat les restriccions en alguns medicaments no autoritzats.