Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’elèctrica pública Barcelona Energia permet estalviar 1,3 MEUR en dos anys a l’Ajuntament de Barcelona

ACN Barcelona.-La connexió del subministrament elèctric de l’Ajuntament de Barcelona a l’operador públic Barcelona Energia ha permès estalviar 1,3 MEUR en despesa energètica en dos anys, segons ha informat el […]

Avatar
Agències 23/05/2021

ACN Barcelona.-La connexió del subministrament elèctric de l’Ajuntament de Barcelona a l’operador públic Barcelona Energia ha permès estalviar 1,3 MEUR en despesa energètica en dos anys, segons ha informat el consistori de la capital catalana. En paral·lel, es calcula que s’ha evitat l’emissió de 100.000 tones de CO2 perquè l’energia consumida és “100% d’origen renovable”. Aquest és el resultat que es desprèn de l’informe de balanç dels dos anys d’implantació de l’operador públic metropolità, “que certifica que l’empresa ha consolidat el creixement i la confiança d’usuaris entre els anys 2018-2020”. Des de la posada en marxa de Barcelona Energia, els usuaris i comerços s’han estalviat anualment uns 80 euros de mitjana en comparació amb altres operadors.

“Les persones que canvien a Barcelona Energia des d’una altra companyia, s’estalvien 84 euros de mitjana a l’any, el 15% de la facturació mitjana d’un usuari”, han precisat des l’Ajuntament de Barcelona. “Barcelona Energia es consolida així com la comercialitzadora d’energia amb la tarifa variable 100% renovable més econòmica del mercat i amb un 86% d’usuaris i usuàries que puntuen amb excel·lent el servei d’assessorament”, s’ha felicitat el consistori barceloní, que també destaca el 98% de fidelització d’usuaris i l’adaptació de la facturació aquest 2020 a la situació econòmica derivada de la pandèmia per ajudar famílies, comerços i autònoms.”Entre l’abril i el juny de 2020 es va permetre l’ajornament de pagament de la factura i s’hi van acollir el 4,6% dels usuaris. El pagament es va ajornar fins al segon semestre de 2020 i es va abonar en 6 quotes mensuals”, ha recordat el consistori. Actualment Barcelona Energia és la vuitena comercialitzadora de la ciutat de Barcelona entre les 273 que hi ha actives a la zona segons la Comissió Nacional de Mercats i de la Competència (CNMC). A l’àrea metropolitana de Barcelona es troba en la novena posició.Aquest 2020 Barcelona Energia va subministrar energia 100% renovable a les fires de Nadal de la ciutat, Santa Llúcia, Sagrada Família i la fira de Reis de Gran Via. A més, des de l’1 de desembre subministra l’energia del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i ja ha presentat projectes per, a partir de 2022, subministrar l’energia a Ecoenergies i a la xarxa de calor i fred de Barcelona i l’Hospitalet.