Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’edifici annex a l’Arnau de Vilanova entra en funcionament com a espai per fer proves PCR

ACN Lleida.-L’espai hospitalari polivalent annex a l’Arnau de Vilanova de Lleida ha entrat en funcionament aquest dilluns. Concretament, i segons han informat des del mateix centre sanitari, s’han començat a […]

Avatar
Agències 15/02/2021

ACN Lleida.-L’espai hospitalari polivalent annex a l’Arnau de Vilanova de Lleida ha entrat en funcionament aquest dilluns. Concretament, i segons han informat des del mateix centre sanitari, s’han començat a fer proves PCR a la planta baixa de l’edifici. Mentre, està previst la resta de plantes es vagin obrint progressivament en funció de les necessitats assistencials. L’equipament, que compta amb una superfície de 3.800 metres quadrats, té com a objectiu multiplicar la capacitat de resposta en relació a l’evolució de la pandèmia de la covid-19. Aquest nou espai polivalent, que ha tingut un cost de 14,4 milions d’euros, també pot adaptar-se a d’altres usos, fet que permetrà la transformació global de les principals àrees de l’hospital lleidatà.

L’espai que s’ha posat en funcionament aquest dilluns és el de la planta baixa, on s’han fet proves PCR als pacients amb sospita de coronavirus. Mentre, la primera planta, dotada amb 24 espais tipus box, es posarà en marxa en funció de la pressió assistencial i acollirà atenció d’urgència a patologies respiratòries (PCR o raig-X). Pel que fa a la segona, s’habilitarà en cas de necessitat com a planta d’hospitalització de pacients covid, amb una capacitat de fins a 32 llits, cosa que ajudarà a rebaixar la pressió als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, on actualment hi ha més d’un centenar de pacients ingressats amb aquesta patologia.Finalment, la tercera planta és polivalent amb espais diàfans, que també s’usarà per esponjar activitats de l’hospital que ara es troben limitades per les restriccions d’espais degut a les mesures de seguretat contra la pandèmia, entre les quals podria ser hospital de dia. L’edifici polivalent està connectat amb una passarel·la amb l’Hospital Arnau de Vilanova. La idea és que aquest nou espai contribueixi a no haver de desprogramar activitat no covid al centre lleidatà, actualment tensionat per l’evolució de la pandèmia.El nou edifici hospitalari polivalent de l’Arnau de Vilanova és un dels cinc espais que el CatSalut està construint arreu de Catalunya per donar una resposta ràpida a situacions de pandèmia. En el seu cas, les obres de l’equipament van començar a mitjan octubre i s’han dut a terme en un “temps rècord” de quatre mesos. Els altres quatre estan ubicats als hospitals Pere Virgili (Barcelona), Germans Trias i Pujol (Badalona), Bellvitge (Barcelona) i Moisès Broggi (Barcelona). Els tres primers ja han entrar en servei.