Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

L’ECDC demana prioritzar grups de més edat abans de vacunar adolescents

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) demana prioritzar grups de més edat abans de vacunar adolescents. En un […]

Agències 01/06/2021

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) demana prioritzar grups de més edat abans de vacunar adolescents. En un informe, l’ECDC argumenta que inocular adolescents té uns beneficis “més limitats” en comparació a grups de persones de més edat. Per contra, l’agència europea sí aposta per vacunar els adolescents “amb alt risc” de patir la malaltia de manera greu. “Se’ls ha de donar prioritat, com en el cas dels altres grups d’edat”, diu l’informe, que remarca que és “important” seguir analitzant l’expansió de variants entre els joves i que “l’objectiu” segueix sent tenir el 70% dels adults vacunats a l’estiu.

A més, l’ECDC insta els països europeus a tenir en compte “criteris d’igualtat” en l’accés als vaccins a nivell global a l’hora de decidir vacunar adolescents i grups de la població amb baix risc de patir la malaltia de manera greu.