Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

L’ECDC demana administrar la tercera dosi a la població general amb “prioritat” als majors de 40 anys

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) recomana administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a la […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) recomana administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a la població general, però donar “prioritat” als majors de 40 anys. En el seu darrer informe per avaluar la situació epidemiològica, l’ECDC apunta que encara “hi ha massa gent en risc” i que per això cal “reforçar” la immunitat amb la tercera dosi, que diu s’ha d’administrar com a molt d’hora sis mesos després de la segona. A banda de l’augment i el reforç de la vacunació per incrementar la immunitat, l’organisme aposta per mantenir restriccions per frenar la transmissió del virus.

“Hem d’enfocar-nos urgentment en tancar la bretxa d’immunitat, oferir dosis de reforç a tots els adults i reintroduir mesures no farmacèutiques”, diu l’ECDC, que defensa les restriccions perquè hi ha “evidències” que disminueix l’efectivitat de les vacunes.