Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

L’ECDC avisa que la vacunació obligatòria contra la covid-19 no és una “solució màgica”: “Pot generar més rebuig”

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha avisat que la vacunació obligatòria contra la covid-19 no […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Brussel·les.-El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha avisat que la vacunació obligatòria contra la covid-19 no és una “solució màgica”. “Pot generar més rebuig”, ha dit aquest dimecres la directora de l’ECDC Andrea Ammon. Si bé ha admès que obligar els ciutadans a inocular-se “pot augmentar la taxa d’immunització”, també pot “polaritzar” encara més la societat. “S’ha de considerar en funció del context, a vegades pot funcionar, d’altres no”, ha remarcat Ammon en una roda de premsa per explicar les recomanacions per afrontar la nova onada de la pandèmia.

Ammon ha alertat que la prioritat ara mateix ha de ser vacunat a tots aquells que no ho estan. Tot i això, l’ECDC també suggereix posar una tercera dosi de la vacuna per “reforçar la protecció contra la transmissió del virus”. Els estudis indiquen que continua sent efectiva per evitar hospitalitzacions i morts, però que hi ha un declivi en l’efectivitat per evitar el contagi.El responsable de l’estratègia de vacunació de l’Agència Europea de Medicaments ha assegurat que les autoritats sanitàries poden posar la tercera dosi “una mica abans” dels sis mesos recomanats, si ho creuen necessari.