Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

LEAR aprova un ERTO per motius productius a la planta de Valls després que Treball el rebutgés per força major

ACN Valls.-La multinacional nord-americana Lear Corporation ha acordat amb els treballadors un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per motius productius a la planta de Valls, després que el Departament […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Valls.-La multinacional nord-americana Lear Corporation ha acordat amb els treballadors un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per motius productius a la planta de Valls, després que el Departament de Treball rebutgés l’ERTO per força major. La mesura afecta els 600 treballadors de l’àrea de producció i un 30% de la d’enginyeria, que suposa una vuitantena més de persones. La resta, uns 200, fan teletreball. Des del comitè valoren positivament la voluntat negociadora de l’empresa i els acords assolits, ja que s’ha garantit fins a un 80% del salari als empleats, totes les vacances i les pagues dobles senceres.

La vigència de l’ERTO és fins al 18 d’abril quan és possible que s’hagi de renegociar l’acord, si la situació de la crisi sanitària persisteix. A banda, des del Departament de Treball apunten, que com a autoritat laboral des de l’entrada en vigor de la reforma laboral, només es poden pronunciar en els casos de força major.