Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’augment del consum d’aigua a la urbanització Brises del Mar d’Altafulla provoca una intrusió salina al pou

ACN Altafulla.-L’augment del consum d’aigua a la urbanització Brises del Mar d’Altafulla (Tarragonès) ha provocat una intrusió salina al pou que subministra el nord del nucli urbà. L’empresa d’aigües ha […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Altafulla.-L’augment del consum d’aigua a la urbanització Brises del Mar d’Altafulla (Tarragonès) ha provocat una intrusió salina al pou que subministra el nord del nucli urbà. L’empresa d’aigües ha detectat una concentració de clorurs superior als criteris sanitaris de l’aigua de consum humà. Aquests valors no comporten un risc per a la salut de les persones però, per prevenció, es recomana a la població s’abstingui de consumir l’aigua de xarxa per beure i cuinar. L’aigua es pot utilitzar per a la higiene personal, rentar la roba, netejar o regar el jardí, entre d’altres. L’increment del consum d’aigua a l’aqüífer de Brises del Mar crea un dèficit que provoca una intrusió salina provocant un augment de les sals (clorurs i sodi) i de la conductivitat.

L’Ajuntament d’Altafulla i l’Empresa Mixta d’Aigües recorden que treballen des de fa mesos en el projecte d’interconnexió per portar aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) a la urbanització de Brises del Mar. La inversió prevista és 448.616,33 euros, dels quals 170.000 euros els subvenciona l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). La interconnexió permetrà reduir l’explotació del pou de Brises del Mar, i evitar aquests problemes. El consistori demana que es faci “un ús responsable de la xarxa” fins que aquesta connexió sigui possible, i lamenta les molèsties que es pugui produir.