Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

L’Auditori i el Grec dediquen el cicle Escenes a les creadores Marina Herlop, Tanit Plana i Alba Pujol

ACN Barcelona.-Escenes, la proposta entre disciplines artístiques a L’Auditori, presenta, amb la coproducció del Festival Grec, tres espectacles que aborden la creació i la fertilitat amb la mirada, el cos […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-Escenes, la proposta entre disciplines artístiques a L’Auditori, presenta, amb la coproducció del Festival Grec, tres espectacles que aborden la creació i la fertilitat amb la mirada, el cos i la perspectiva femenina de Marina Herlop, Tanit Plana i Alba Pujol. Enguany el cicle Escenes porta per títol Dones i Creació, que, amb la premissa de la interdisciplinarietat, barreja art, teatre o sons d’avantguarda amb la música per crear noves narratives que dialoguen i es confronten entre elles cercant l’entesa i l’equilibri. ‘Pairidaeza’, de Marina Herlop, es podrà veure els dies 19 i 20 de juny; ‘Part’, de la fotògrafa i artista Tanit Plana, el 9 i 10 de juliol, i ‘No puc arrencar-me el cap’, el 17 i 18 de juliol.

L’estrena del cicle el farà ‘Pairidaeza’, de Marina Herlop, que es podrà veure els dies 19 i 20 de juny. Herlop desafia els límits de la convencionalitat estètica en la música i explora el concepte de jardí com a espai abstracte destinat a la creació artística. El nom de l’espectacle prové del mot amb què els perses es referien als jardins, pairidaeza, que va donar lloc a la paraula paradís. En aquest concert interdisciplinari, en diàleg amb l’espai dissenyat per l’estudi d’arquitectura Takk i que compta amb el duet vocal Tarta Relena, la música es fusiona amb les arts escèniques o la dansa. Herlop parla sobre la creació artística a través de la imatge del jardí, que reivindica una visió de la creació lligada a la perseverança, l’estudi, la pràctica o l’entrega. ‘Part’La següent cita serà els dies 9 i 10 de juliol amb ‘Part’ de la fotògrafa i artista Tanit Plana. En el seu espectacle, el primer que Escenes encarrega a un/a fotògraf/a, Tanit deixarà sentir el seu batec maternal. Per a l’encàrrec de L’Auditori, ha triat combinar-se amb la música i amb la dansa en un muntatge sobre el naixement, sobre aquesta gestació i aquest part. L’acompanyen la pianista especialitzada en música contemporània experimental, Lluïsa Espigolé, i la ballarina i coreògrafa gaditana Candela Capitán.Durant el mes de juliol, es podrà veure ‘Part’ en forma d’exposició fotogràfica a l’espai Alalimón Galería del carrer de Mèxic.’No puc arrencar-me el cap’La darrera cita és els dies 17 i 18 de juliol amb Alba Pujol, actriu i professional escènica, que presentarà ‘No puc arrencar-me el cap’. Un espectacle que reflexiona sobre el descans compartit com a acte revolucionari, com a ritual transformador, com a acte de resistència contra aquest món accelerat, extenuant, superproductiu, sobreexplotador i destructivament neoliberali. No puc arrencar-me el cap és una celebració del repòs. El seu còmplice musical és Xavi Lloses, pianista, compositor i productor lliurat sense condicions a l’exploració de qualsevol fenomen sonor i que sempre va a la recerca de les fronteres d’allò que entenem com a música.