Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’Audiència Provincial de Barcelona dona la raó al Parlament i avala que es personi en el cas Pegasus

ACN Barcelona – L’Audiència Provincial de Barcelona ha donat la raó al Parlament i ha avalat que la cambra catalana es personi en el cas Pegasus. Això després que el […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – L’Audiència Provincial de Barcelona ha donat la raó al Parlament i ha avalat que la cambra catalana es personi en el cas Pegasus. Això després que el jutjat número 32 de Barcelona denegués al Parlament formar part de la causa, tot i que el l’espionatge a través de mòbils ha afectat tant l’expresident Roger Torrent com diferents diputats. Ara, l’Audiència Provincial diu que s’ha de tenir en compte que “l’atac” es produeix a “representants de la sobirania popular de forma indiscriminada”. I també argumenta que “no es pot afirmar de forma contundent que l’acusació popular està reservada per als ciutadans i no a les administracions”.

El Parlament va presentar el maig passat una denúncia als jutjats per l’espionatge amb Pegasus. De fet, així ho va acordar el ple de la cambra el 27 d’abril amb els vots a favor del PSC, ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem.