Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’Audiència Nacional proposa jutjar els caps de seguretat de Caixabank i Repsol per l’espionatge a Sacyr

ACN Madrid.-El magistrat instructor de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha proposat jutjar els caps de seguretat de Caixabank i Repsol, Miguel Ángel Fernández i Rafael Araújo, per haver contractat […]

Agències 20/09/2021

ACN Madrid.-El magistrat instructor de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha proposat jutjar els caps de seguretat de Caixabank i Repsol, Miguel Ángel Fernández i Rafael Araújo, per haver contractat presumptament el comissari jubilat de la Policia Nacional José Manuel Villarejo per espiar el president de la constructora Sacyr, Luis del Rivero. García Castellón ha finalitzat la instrucció de la peça 21 del ‘cas Tàndem’ i atribueix als dos caps de seguretat un delicte de suborn actiu. A més, proposa enviar a judici a Villarejo per suborn passiu, descobriment i revelació de secrets. També acorda procedir contra el soci de l’excomissari Rafael Redondo, el policia Enrique García Castaño i el sotsdirector de seguretat de Repsol Rafael Girona.

La contractació de l’empresa de Villarejo, Cenyt, s’hauria produït per evitar que Sacyr aconseguís el control majoritari de Repsol. García Castellón destaca que els caps de seguretat disposaven d’un alt grau d’autonomia organitzativa i contractual.