Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’Audiència Nacional jutjarà del 24 al 27 de maig als dos mossos que acompanyaven Puigdemont quan se’l va detenir

ACN Madrid.-L’Audiència Nacional jutjarà del 24 al 27 de maig als dos Mossos d’Esquadra que acompanyaven l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan se’l va detenir a Alemanya, segons confirmen […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN Madrid.-L’Audiència Nacional jutjarà del 24 al 27 de maig als dos Mossos d’Esquadra que acompanyaven l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan se’l va detenir a Alemanya, segons confirmen fonts jurídiques. La fiscalia els demana tres anys de presó per un delicte d’encobriment. També sol·licita inhabilitació especial per a l’exercici del dret a sufragi actiu i per exercir un lloc de treball o càrrec públic durant el temps de la condemna. El ministeri públic sosté que els dos mossos “ajudaven Carles Puigdemont, conscients que era investigat a Espanya per la seva participació en fets constitutius de delicte de rebel·lió i altres” i que el jutge instructor de la causa, Pablo Llarena, “havia emès una ordre europea de detenció i entrega”.

“La intenció dels acusats era ajudar Carles Puigdemont a tornar a Bèlgica i evitar la seva identificació a algun lloc on poguessin executar l’ordre de detenció europea”, sosté la fiscalia.