Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

L’Audiència Nacional declara nul part de l’acord entre patronal i sindicats d’estibadors sobre la subrogació forçosa

ACN Madrid.-L’Audiència Nacional ha declarat nul part del IV acord marc del sector de l’estiba que establia la subrogació forçosa del 100% dels treballadors. Aquest acord entre la patronal Anesco […]

Agències 01/06/2021

ACN Madrid.-L’Audiència Nacional ha declarat nul part del IV acord marc del sector de l’estiba que establia la subrogació forçosa del 100% dels treballadors. Aquest acord entre la patronal Anesco i sindicats del sector, assolit el 2017, va permetre desbloquejar les vagues d’estibadors. El text garantia la subrogació dels treballadors portuaris que formaven part de les societats de gestió d’estibadors abans de la reforma del sector aprovada el 2017, que va donar plena llibertat de contractació. En una sentència feta pública aquest dimarts, l’Audiència Nacional estima la demanda de la patronal Asoport i anul·la, entre d’altres articles, la disposició que obligava a la subrogació.

La sentència considera que l’obligació de subrogar genera “un greu perjudici econòmic” a les empreses del sector i “un clar desavantatge competitiu”. La sala social de l’AN creu que l’acord contravé diversos decrets del govern espanyol així com diverses sentències del Tribunal de Justícia de la UE i l’article 49 del Tractat de Fundació de la UE.