Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’Audiència Nacional declara nul l’ERTO a Servicios Logísticos de Combustible de Aviación, que afectava 47 catalans

ACN Barcelona.-L’Audiència Nacional ha declarat la nul·litat de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que va presentat l’empresa Servicios Logísticos de Combustible de Avión, que afectava 138 treballadors a tot […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Barcelona.-L’Audiència Nacional ha declarat la nul·litat de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que va presentat l’empresa Servicios Logísticos de Combustible de Avión, que afectava 138 treballadors a tot l’Estat, dels quals 40 a Barcelona i 7 a Girona, segons informa UGT-FICA, el sindicat que va demandar la companyia. La sala social del tribunal obligarà l’empresa a tornar els salaris que van deixar de cobrar els empleats a causa de l’expedient de reducció de jornada per causes econòmiques, tècniques, productives i organitzatives. Els treballadors en ERTO cobren la prestació d’atur, que és més baixa que el sou, en proporció amb les hores que es redueix la jornada.

La companyia es dedica a prestar serveis relacionats amb la gestió de productes d’aviació com el querosè, la gasolina d’aviació i els lubricants, subministrant el combustible a les aerolínies comercials. Als aeroports de Barcelona, l’afectació va ser per a 40 dels 49 empleats –amb una reducció de jornada i salari del 25%– i a Girona, 7 dels 9 treballadors i treballadores –amb una disminució del 16%–.