Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

L’Audiència Nacional condemna a 13 anys de presó a un dels amos de Petromiralles, Josep Maria Torrens

|

- Publicitat -

ACN Madrid – L’Audiència Nacional ha condemnat a 13 anys de presó i a una multa de 237 milions d’euros a un dels amos de l’empresa anoienca Petromiralles, Josep Maria Torrens, per delictes contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d’armes. La sentència, feta pública aquest divendres, considera provat que Torrens va cometre frau de 147 MEUR de l’IVA corresponent als anys 2011, 2012 i 2013. La secció 1 de la sala penal veu acreditada “l’elusió del pagament de tributs, en haver deixat d’ingressar a la Hisenda Pública quantitats recaptades com IVA repercutit en les vendes d’hidrocarburs mitjançant el mecanisme d’incrementar fictíciament l’import de l’IVA suportat”.

En canvi, l’AN absol el seu germà, Pere Torrens. La sentència sosté que no es pot acreditar la seva participació en el frau de l’IVA i que el seu rol era el de dur a terme l’activitat logística, el manteniment de les estacions de servei, de camions, de personal d’estacions i servei. El tribunal diu que aquesta afirmació no queda contradita per altres proves.

Publicitat

“La resta d’acusats i testimonis pràcticament no mencionen l’assistència de Pere Torrens a les reunions mantingudes entre els integrants de la trama” i les escriptures “només apareixen firmades per Josep Maria Torrens”, diu la sentència, que subratlla que Josep Maria Torrens era qui feia tasques administratives i comercials.

La sala també condemna a diferents penes a deu acusats més. Entre ells, l’assessor de la trama Josep Maria Talarn a qui l’AN imposa una condemna de 12 anys de presó i a l’empresari d’hidrocarburs Antoni Rodríguez, condemnat a tres anys de presó.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió