Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

L’Audiència Nacional arxiva la denúncia d’un particular contra Leo Messi i la seva fundació

ACN Madrid .-La jutgessa de l’Audiència Nacional Maria Tardón ha acordat l’arxivament de la denúncia presentada per un particular contra el jugador del F.C. Barcelona Leo Messi, i també contra […]

Agències 16/07/2021

ACN Madrid .-La jutgessa de l’Audiència Nacional Maria Tardón ha acordat l’arxivament de la denúncia presentada per un particular contra el jugador del F.C. Barcelona Leo Messi, i també contra diversos membres de la seva família per delictes comptables, contra la hisenda pública, estafa i blanqueig de capitals. La jutgessa assegura que després d’una investigació “especialment complexa i exhaustiva” de gairebé dos anys no s’ha acreditat que existeixi cap actuació delictiva. La Fiscalia també havia demanat l’arxivament de la causa.

La resolució recull totes les diligències que s’han practicat i que segons la jutgessa no han pogut acreditar el que el denunciant –el cooperant argentí Federico Rettori- tingués cap relació laboral amb la fundació Messi.Entre altres la jutgessa havia demanat informes de l’Agència Tributària, del Protectorat Català de Fundacions, de la Fundació Messi i del mateix denunciant.Segons la jutgessa, tot plegat no només no ha permès acreditat cap de les acusacions, sinó que ha constatat “que les possibles irregularitats que invocava en la seva denúncia són clarament inexistents”.