Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

L’Audiència Nacional absol Teddy Bautista pel presumpte desviament de fons a la SGAE

ACN Barcelona.-L’Audiència Nacional ha absolt aquest dimecres l’expresident de la Societat General d’Autors Espanyols (SGAE), Teddy Bautista, i a nou acusats més per presumpte desviament de fons a l’entitat durant […]

Agències 17/03/2021

ACN Barcelona.-L’Audiència Nacional ha absolt aquest dimecres l’expresident de la Societat General d’Autors Espanyols (SGAE), Teddy Bautista, i a nou acusats més per presumpte desviament de fons a l’entitat durant el seu mandat. La Fiscalia Anticorrupció demanava penes de fins a 12 anys de presó pels delictes d’apropiació indeguda, administració deslleial, falsedat documental i associació il·lícita. L’AN no veu acreditat que s’actués al marge dels òrgans socials de l’entitat sinó que els acusats complien els acords que s’hi havien pres. A més, la sentència té en compte que la SGAE va retirar l’acusació penal i després la civil -que havia presentat contra Bautista i la seva junt- en no sentir-se finalment perjudicada pel suposat desviament de fons.

Segons la sentència, com a entitat privada la SGAE tenia autorització per actuar com a entitat de gestió de drets de propietat intel·lectual i dels contractes que eren objecte de la denúncia. Entre ells, els projectes TESEO i Portal Lationo, i els acords de la SGAE amb la SDAE (Societat Digital d’Autors d’Espanya) i Microgénesis.